برای تهیه دسر پاناکوتا شکلاتی ابتدا پودر ژلاتین را روی نصف پیمانه شیر پاشیده و 5 دقیقه زمان دهید سپس روی بخار کتری قرار داده تا ژلاتین در شیر حل شود.
مابقی شیر ، خامه (در صورتیکه از خامه فرم گرفته استفاده می کنید باید شکر را حذف کنید) و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود و شکلات رنده شده را اضافه کنید
مواد را از روی حرارت برداشته و هم بزنید تا شکلات آب بشه و دسر قهوه ای رنگ بشه، وانیل و پودر ژلاتین را افزوده و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند
پاناکوتای آماده شده را در فنجان یا جام مورد نظر و یا در قالب ریخته ، در یخچال قرار داده تا بسته شود ، سپس به دلخواه همراه با سس شکلات ، سس یا پوره میوه تزیین و سرو نمائید.