سایت تفریحی نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی از محبوب ترین و ساده ترین غذاهای فصل تابستان را آماده کرده ایم برای مشاهده این آموزش آشپزی ، این پست را دنبال کنید.
مواد لازم :
دوغ نیم لیتر
ماست چکیده 200 گرم
گردو 100 گرم خرد شده
خیار با پوست 2 عدد خرد شده
کشمش 100 گرم خرد شده
سبزی خوردن خرد شده به میزان لازم
گل محمدی خشک شده به میزان لازم
طرز تهیه :
برای تهیه یک آبدوغ خیار خوشمزه و مجلسی ابتدا ماست را درون ظرفی گود مانند کاسه بزرگ می ریزیم ، سپس دوغ را اضافه می کنیم و هم میزنیم تا مایه رقیقی ایجاد شود . اگر مایه سفت بود آب اضافه می کنیم تا رقیق شود. سپس خیار را با رنده درشت رنده می کنیم و داخل مایه آبدوغ خیار می ریزیم. سبزی خوردن خرد شده را اضافه می کنیم و هم میزنیم . در اخر هم کشمش و گردو را اضافه می کنیم و با نان داخل آبدوغ خیار ترید می کنیم.
سپس در صورت تمایل چند قطعه یخ داخل آبدوغ خیار قرار می دهیم و در زمان سرو کردن گل محمدی را روی مواد می ریزیم و نوش جان می کنیم. به این نکته توجه داشته باشید که در سبزی خوردنی که تهیه می کنید حتما نعناع باشد زیرا نعناع طعم و عطری فوق العاده خوبی به آب دوغ خیار ما می دهد.
فواید :
آب دوغ خیار غذایی ساده، سالم و سبک است که براحتی هضم میشود و به علت طبع خنکی که دارد، عطش را رفع میکند و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا میکاهد. به موجب آن که در تهیه این غذای حاضری مواد مغذی متعددی به کار رفته در وعده ناهار یا شام میتواند انرژی از دست رفته شما را تامین میکند. این غذا از ترکیب ماست یا دوغ، خیار رنده شده، گردو و کشمش، انواعی از سبزیهای تازه همچون ریحان، ترخون، نعنا و تربچه به همراه یخ و نان تهیه میشود. البته برخی خانوادهها از خامه نیز در این غذا استفاده میکنند. این غذا به علت داشتن ماست، تامینکننده کلسیم و پروتئین بدن است و به دلیل دارا بودن منیزیم، مصرف آن در وعده شام میتواند به رفع بیخوابیهای شبانه کمک کند. افراد با فشارخون بالا یا افرادی که طبع گرم و کبد تنبلی دارند بهتر است در این غذا از ماست یا دوغ ترش استفاده کنند. همچنین خیار این غذا، خنککننده است و شدیدترین عطشها را فرومینشاند.
بیشتر بدانیم :
آب دوغ خیار نام یک غذای ساده سنتی ایرانی است که بصورت سرد و در کاسه سرو میشود. این غذای خوش طعم، ظاهری دلنشین و ارزش غذایی بالایی دارد. گونه های همانند آن در بلغارستان، ترکیه، مقدونیه، قبرس، آلبانی و ارمنستان نیز تهیه میشود.ترکیبات اصلی این غذا شامل دوغ ترش، خیار رنده شده، سبزیجات تازه و بودار، یخ و نان است و از گردو، خامه، ترخون، ریحان، نعناء، کشمش و گوجه فرنگی رنده شده بعنوان اجزای فرعی استفاده میشود.